Najtraženiji na Googlu: Whitney Houston, Psy, Sandy

Korisnici Googla su ove godine najčešće na tražilicu upisivali imena Whitney Houston, uragana Sandy i ples Gangnam style, otkrio je Google.

Iznenadna smrt Whitney Houston dovela je pjevačicu na prvo mjesto i potaknula neviđeni val pretraga, prema izvješću Google Zeitgeist 2012. Slijedi južnokorejski hit Gangnam Style, koji je u tren oka proslavio repera Psy.

Psy čak zauzima prvo mjesto u pretragama na Googlu u brojnim zemljama i njegov video objavljen na YouTubeu je najgledaniji svih vremena na toj platformi. Ples Psyja u Gangnam styleu je izazvao urnebes u svijetu, komentirao je zamjenik predsjednika Googlea Amit Singhla na svom blogu.

Treći najtraženiji pojam na tražilici Googla je bio uragan Sandy. Na razini cijelog svijeta slijede iPad 3 i video igrica Daibolo 3. Suprugu princa Williama Kate Middleton trudnoća je svrstala u top 10 Googlea, koji prati 838 kategorija u 55 zemalja.

U sportskim vijestima ističu se ovogodišnje Olimpijske igre u Londonu i Austrijanac Felix Baumgartner, prvi čovjek koji je skočio s ruba svemira i svojim tijelom probio zvučni zid.