Dr. Dre najbolje plaćeni glazbenik

Časopis Forbes sastavio je godišnju listu najbolje plaćenih glazbenika na temelju procjene prihoda od prodaje glazbenih izdanja, koncerata i suvenira.

Na prvom mjestu je slavni američki reper Dr. Dre, koji je u razdoblju od svibnja 2011. do svibnja 2012. zaradio točno 100 milijuna dolara. U tome mu je, osim glazbe, jako pomogao njegov biznis s proizvodnjom glazbenih slušalica. Na drugom mjestu je bivši član Pink Floyda Roger Waters, koji je zahvaljujući turneji Wall zaradio 88 milijuna dolara. Treći je Elton John, koji je u navedenom razdoblju održao više od sto koncerata u svijetu, što mu je donijelo 80 milijuna dolara na račun.

Četvrta je grupa U2, koja je prošle godine završila svoju megaturneju 360 stupnjeva i zaradila 78 milijuna dolara. U2 je bio prvi na prošloj Forbesovoj listi, kada je ta turneja bila u punom jeku, što je irskoj četvorki te obračunske godine donijelo 195 milijuna dolara. Peta je grupa Take That, koja je na povratničkoj turneji zaradila 69 milijuna dolara.

U prvih deset nalaze se još Bon Jovi (60 milijuna), Britney Spears (58), Paul McCartney i Taylor Swift s 57 milijuna i Justin Bieber s 55 milijuna zarađenih dolara.