97-godišnja radio voditeljica

Najstarija radio voditeljca na svijetu je 97-godišnja peruanka Maruha Venegas. Njezina emisija za djecu 'Radio klub za djecu' emitira se već punih 68 godina.

Kada je počinjala karijeru, Venegas je bila najavljivačica glazbenog programa, a onda je 18. prosinca 1944. dobila priliku voditi svoju radijsku emisiju. Emisija je ubrzo postala popularna, a 50-ih godina su u njoj gostovali vodeći peruanski pjevači.

Maruha Venegas ušla je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija radio voditeljica, a i dalje svake subote vodi svoju polusatnu emisiju. Zbog starosti ju vodi telefonski, od kuće, a to radi besplatno već nekoliko desetljeća. I dalje sama priprema svoju emisiju koja ima blok priče, glazbeni dio, savjet za djecu i komentar.

Venegas kaže da joj je još mama rekla da ne treba naplaćivati emisije jer se one rade za djecu i bolesne. Nekadašnja deca danas su odrasli ljudi. Oženjeni su, a neki imaju i unuke. Oni su moja najvjernija publika. Mnogi od njih sada sjede uz radio sa svojim unucima i slušaju emisiju, rekla je u intervju za AP.

Venegas se nikada se nije udavala i živi vrlo skromno sa penzijom od 870 dolara mjesečno.