Muškarci su najsretniji sa 37 godina

Iako mnogi misle da sreća leži u brzim automobilima i avanturama, čini se da je istina potpuno drugačija. Muškarci su najzadovoljniji kada imaju stabilnost, rutinu i dugu vezu. Do tih godina većina muškaraca ima duge veze i uži krug prijatelja sa kojima se druži. Kriza srednjih godina je još daleko, a tinejdžerske godine polako blijede iz sjećanja.

Početak očinstva je posebno zadovoljavajući trenutak, a 43 posto ispitanih je izjavilo da je to bio najsretniji dan u njihovom životu. Rezultati istraživanja su pokazali da je drugi najsretniji dan u životu većine muškaraca dan njihovog vjenčanja.

Među tri najsretnija trenutka u životu svakog muškarca se našao i dan kada je njihov omiljeni klub osojio neki trofej. Drugi trenuci koje muškarci svrstavaju među nezaboravne su i kupovina vlastite kuće ili stana, automobila, dan kada su zaprosili svoju djevojku te završetak školovanja.

Na listi sretnih trenutaka su se našli i neki svakodnevni događaji, kao što je posjeta restoranu i naručivanje omiljenog jela, ispijanje kafe ili flertovanje. Samo pet posto ispitanih je reklo da su sretni kada su okruženi svojim radnim kolegama.