Na dražbi stol na kojem je napisana 'Dracula'

Stol na kojemu je Bram Stoker 1897. napisao svoje poznato djelo "Dracula", sljedećeg će mjeseca  biti ponuđen na aukciji, nakon što je restauriran i pretvoren u umjetničko djelo.

Stol će jedna kompanija iz Californije ponuditi na aukciji 15. i 16. prosinca. Stol zapravo ima dugu povijest zbog koje je bio gotovo uništen. Na stolu je nedostajala ladica, a noge su bile odrezane i smanjene.

Bram Stoker, koji je preminuo 1912., stol je poklonio svom prijatelju J.S.R. Phillipsu. Sadašnji vlasnik stola je unajmio britanskog proizvođača namještaja i dizajnera Marka Brazier-Jonesa da sačuva stol, ali i da ga pretvori u umjetničko djelo.

Brazier-Jones je rekao da je htio očuvati sve teksture i pukotine na stolu, ali i da je želio odati počast čovjeku koji je uveo vampira grofa Draculu u modernu pop kulturu.

Njegovi dodaci na stolu uključuju urezane prizore i vizije velikog čovjeka. Urezani su šišmiši, divlji psi te ruža sa trnjem i pupoljcima. Na stol su ugrađene i dvije tajne pregrade koje će biti pokazane kupcu.

Očekuje se da će stol dostići cijenu između 60.000 i 80.000 dolara.