Među mrtvim zvijezdama, Liz Taylor najviše zaradila

Trinaest pokojnih zvijezda iz industrije zabave uživa bogat zagrobni život i zarađuje milijune: samo lani ta je skupina odabranih pokojnika utržila 532,5 milijuna dolara, objavio je časopis Forbes.

Pokojna holivudska legenda Elizabeth Taylor na čelu je popisa jer je lani zaradila 210 milijuna zahvaljujući velikoj dražbi svoga nakita, odjeće i umjetnina. Na dražbi u Londonu i New Yorku najskuplje je prodana jedna Van Goghova slika u njezinu vlasništvu, za 184 milijuna.

Michael Jackson ovaj je put drugi, a Forbes ga opisuje kao postmortem kralja gotovine. On nakon smrti zarađuje više i od jedne živuće zvijezde. Lani je zaradio 145 milijuna dolara. Onaj drugi 'king', Elvis Presley, kralj rock'n'rolla, lani je zaradio 55 milijuna i treći je na listi.

Otac Charlieja Browna Charles Schulz visoko je plasiran, četvrti. I 67 godina nakon što je strip Peanuts prvi put objavljen, Charlie i ekipa veoma su aktivni - nedavno je Fox najavio da će autori Ledenog doba snimiti i film o njima.

Slijede Bob Marley sa 17, John Lennon s 12, te Marilyn Monroe i Albert Einstein sa 10 milijuna zarađenih dolara.
S lanjskom zaradom ispod deset milijuna još su na popisu autor Theodor Geisel, poznatiji kao Dr. Seuss, američki pisac, u Europi najslavniji po djelu Kako je Grinch ukrao Božić, glumac Steve McQueen, glumica Betty Page, pisac Richard Rogers i drugi pokojni Beatle George Harrison.