Počinje JustBe festival

Ovogodišnji etno world music JustBe festival, koji se održava od danas do 7. listopada u Motovunu, posebnu će pozornost posvetiti različitim svjetskim kulturama kako bi se poticala međuljudska snošljivost i tolerancija te suosjećanje kao temelj kvalitetno izgrađenih ljudskih odnosa.

Prihod od prodaje ulaznica i proizvoda namijenjen je stvaranju centra koji će raditi na osvješćivanju i pomaganju ugroženih društvenih skupina, s naglaskom na prevenciji nasilja nad djecom.

Tijekom dana održavat će se edukativni program: izložbe, razne radionice i predavanja na temu održivog razvoja, ekologije, permakulture, gastronomije, zdrave prehrane, međuljudske snošljivosti, upoznavanja tradicionalnih običaja iz Hrvatske i različitih krajeva svijeta. Kako je festival izlagački, moći će se kušati ili kupiti autohtoni hrvatski proizvodi.

U glazbenom programu nastupit će istaknuti međunarodni i domaći umjetnici koji kombiniraju tradicionalni etno i suvremeni jazz zvuk, među ostalima, jedan od najboljih producenata dub reggae glazbe Mad Professor, potom glazbenica Sister Audrey, Tamara Obrovac i Transhistria Ensemblla, Vlatko Stefanovski Trio, Putokazi, Dubravko Lapaine, Le Zbor, Tribal Jam Orchestra, a održat će se i nekoliko plesnih predstava te improvizacija.