Počeo 13. Mediteran film festival

Projekcijom američkog dokumentarnog filma We still live here otvoren je u Širokom Brijegu 13. festival sredozemnog dokumentarnog filma Mediteran film festival (MFF).

Prva dva festivalska dana, obilježit će predprogram Američki filmski izlog, u kojem će u suradnji s američkim veleposlanstvom u BiH biti prikazano 5 dokumentarnih filmova. Trećeg dana festivala započet će se prikazivati dokumentarni filmovi koji će se naći u natjecateljskom dijelu.

Između 250 pristiglih filmova, selektor Damir Čučić, ovogodišnji pobjednik Festivala igranog filma u Puli, odabrao je 23 filma iz deset mediteranskih zemalja. Kako su najavili iz Mediteran film festivala riječ je o ostvarenjima od kojih su neki već pobrali nagrade na velikim festivalima.

Šest hrvatskih filmova među kojima su Kralj redatelja Deana Aćimovića, Veliki dan Đure Gavrana, film Od do redateljice Mirande Herceg, Razorubičenje redatelja Domagoja Matizovića te filmovi Nije ti život pjesma Havaja Dane Budisavljević i Marijine Željka Sukova našlo se u konkurenciji natjecateljskog dijela MFF-a.

Na kraju 13. MFF-a dodijelit će se dvije nagrade - Grand prix MFF-a žirija kojega čini Jovan Marjanović, Zdenko Jurilj i Doron Tsabari te posebna nagrada po izboru gledatelja. Filmski kraj ovogodišnji Mediteran festa obilježit će predstavljanje igranog filma Vlatke Vorkapić Sonja i Bik, koji će projekcijom u kinu Borak u Širokom Brijegu doživjeti premijeru u BiH.