Izložba o sv. Vlahu produljena do 16. rujna

Izložbu Dubrovačkih muzeja "Sv. Vlaho u povijesti i sadašnjosti" od otvorenja 16. svibnja do danas vidjelo je nešto manje od 90 tisuća posjetitelja. Izložba je trebala biti zatvorena danas, ali je zbog velikog zanimanja produljena do 16. rujna.

"Sv. Vlaho u povijesti i sadašnjosti" središnja je izložba Dubrovačkih muzeja u 2012. godini, a postavljena je u Kneževu dvoru i žitnici "Rupe". Izložba i popratni sadržaji ostvareni su u povodu 1040. obljetnice štovanja sv. Vlahe u Dubrovniku te 140. obljetnice Dubrovačkih muzeja.

Osim predmeta iz fundusa Dubrovačkih muzeja, izloženi su i mnogi drugi vrijedni predmeti vezeni uz dubrovačkog zaštitnika, a koji su pristigli zahvaljujući ljubaznosti 56 institucija i pojedinaca, uglavnom iz Dubrovačke biskupije.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha izložbe posvećene Ruđeru Boškoviću, izložba o dubrovačkom parcu (zagovorniku) postigla je jednak uspjeh, što je dokaz da su Dubrovački muzeji i njome uspjeli pobuditi interes domaće javnosti i brojnih gostiju, rekla je ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilač.