Rukometaši uspješni u zadnjoj provjeri

Hrvatska muška rukometna reprezentacija svladala je u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka olimpijskih igara Island rezultatom 25:23 (15:12).

Igralo se skraćeno, dva puta po 20 minuta, a oba su izbornika isprobavala taktičke varijante i uigravala svoje momčadi za skorašnji početak olimpijskog turnira. Hrvatska je vodila tijekom cijelog susreta, od početnih 2:0 preko visokih 14:8 do 15:12 na kraju prvog dijela. U drugom, naši su rukometaši vodili 21:16, no Islanđani su na kraju poraz učinili prihvatljivim s konačnih 25:23 za Hrvatsku.

Zanimljivo je da je utakmica bila nakratko prekinuta zbog nenajavljene požarne vježbe pa su igrači morali napustiti dvoranu na nekoliko minuta.

Izabranici Slavka Goluže uigravali su protiv Islanda sve taktičke varijante, a i dobro su upoznali dvoranu Coppera Box u kojoj će prvu utakmicu u skupini B igrati s Južnom Korejom u nedjelju, 29. srpnja.

Ovo je užasno jak turnir s velikim brojem favorita, a među njima je i Hrvatska. Naravno da idemo na medalju, ali naša skupina je vrlo jaka i iznenađenja su moguća. Najvažnije je pobijediti u prvoj utakmici Južnu Koreju, tada će nam sve biti lakše, kazao je izbornik Goluža, koji će u Londonu pokušati osvojiti svoju treću zlatnu olimpijsku medalju, a prvu kao trener.

Najpoznatiji hrvatski rukometaš Ivano Balić, po kome ime nosi i jedna od postaja londonske podzemne željeznice, zadovoljan je što je napokon zdrav.

Ništa me ne boli i to je jako dobro. Igrali smo samo dvije utakmice prije dolaska u London, ali je moral i raspoloženje momčadi iznimno. Svi znaci upućuju da bi mogli napraviti dobar rezultat, a prvi korak ka tome je pobjeda nad Južnom Korejom. Oni su iznimno agresivna momčad za koju smo se posebbno pripremali, izjavio je Balić.

Venio Losert bit će hrvatski stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara u petak, a naš zlatni vratar stalno ističe koliko je to velika čast.

Ivano je nosio zastavu u Pekingu i stalno mi priča kako je to neponovljiv osjećaj. Za mene su ovo četvrte Igre, ali nositi zastavu svoje zemlje na otvorenju zbilja je nešto neponovljivo, kazao je Losert.

Najučinkovitiji s pet pogodaka u hrvatskoj reprezentaciji bio je Emanuel Štrlek, dok su Ninčević i Duvnjak zabili po četiri gola. Alilović je imao sedam obrana, a Losert pet.

HRVATSKA:

Alilović, Losert, Balić (2), Duvnjak (4), Lacković (1), Kopljar, Vori, Gojun (3), Horvat (1), Vuković (1), Buntić (1), Štrlek (5), Čupić (3), Ninčević (4).