Najveća torta Južne Amerike

Najveća bolivijska planina, Mount Illimani, bila je inspiracija za najveću tortu Južne Amerike. Trebalo je tjedan dana, 85 pekara i stotine kilograma brašna, šećera, kakaa i jaja. Ali vrijedilo je. Stvorena je divovska torta u čast 203. obljetnice oslobođenja njihova glavnoga grada La Paza.

Gotove dijelove torte pekari su u dva kamiona dovezli na glavni gradski trg i spojili u veliku čokoladnu planinu. Upotrijebljeno je 11 500 jaja, 10 vreća brašna, sedam vreća šećera, 20 kilograma praška za pecivo, 300 kilograma karamel kreme i 300 kilograma šlaga.

Veličanstvena torta visoka je pet i duga sedam metara. S obzirom na to da je narezana na oko 10 tisuća kriški koje su besplatno podijeljene građanima, može se reći da je praznik grada La Paza proslavljen doista slatko.