Istra stvorena za rukometaše

U istarskom Novigradu izbornik Vladimir Canjuga cijedi znoj iz hrvatskih rukometašica. Uz 15 putnica za London treniraju Čović i Žderić koje su otpale s popisa.

Radimo trening takozvane pretvarajuće snage,to je jedan od zadnjih treninga na području kondicijske i  fizičke pripreme,naravno da u ovih 10 dana koliko smo ovdje ćemo finalizirat tehničko-taktičku igru u napadu i obrani. Za to će poslužiti dvije prijateljske utakmice , 17. i 19. srpnja protiv Španjolki, rekao je izbornik ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga.

Atmosfera je stvarno odlična. Ovo je drugi ciklus naših priprema, vratili smo se drugi puta u Novigrad, stvarno su nas odlično prihvatili kao i svaki put. Drugi je trening u nizu, radimo još nešto malo na fizikalijama, kazala je Jelena Grubišić.

Rukometaši su u svojoj staroj bazi u Poreču već održali desetak treninga i odigrali utakmicu sa Švedskom.

Mislim da su mi ovo već pete pripreme u Poreču i uvjeti su super, hrana je odlična, smještaj, sve na vrhunskom nivou. Dvorana je super i zadovoljni smo dosta, evo sad smo počeli raditi i s loptom baš u Poreču i nadam se da će uskoro doći svježina prije Olimpijade, rekao je Marko Kopljar.

Sutra u 22 sata kauboje u Rijeci očekuje još jedna provjera protiv Šveđana.

Ova druga utakmica u biti će biti ta zadnja proba prije Londona pa će Slavko imat vremena za dodatnu analizu i da u Zadru napravimo taj završni glanc, rekao je Blaženko Lacković.

Izbornik Goluža ističe da su rukometaši trenutačno na 70 posto optimalne forme i da će je podizati 7 dana u Zadru i 4  dana u Londonu prije prve utakmice. A nakon rukometašica i rukometaša u Istru u kolovozu stižu hrvatski košarkaši koji će u Poreču odigrati prijateljsku utakmicu protiv Italije.