Pobijedio zbor 'Josip Kaplan'

Nakon uzbudljivog nadmetanja, zbor JOSIP KAPLAN pobjednik je prve sezone showa „Do posljednjeg zbora“. „Nadali se jesmo, ali zaista nismo očekivali jer konkurencija je bila izrazito velika, pogotovo Izvor i Concordia su sjajni zborovi i čast mi je bila biti s njima u finalu. Pobjeda nas veseli, ali mislim da je ovaj show prije svega pobjeda zborskog pjevanja u Hrvatskoj.“ komentirala je pobjedu dirigentica Doris Kovačić. 

Zbor JOSIP KAPLAN iz Rijeke kao prvu skladbu izveo je hit „Rehab“ Amy Winehouse. Pohvale nisu izostale. „Odlični su u svakom pogledu, a ono što sam posebno primijetio bila je scenska izvedba.“ komentirao je maestro Vladimir Kranjčević. S njim se složio i Krešimir Dolenčić te dodao kako je glazba bila izvanredna, a posebno solistica.

U svom drugom nastupu JOSIP KAPLAN izveo je miks hitova Michaela Jacksona. Ovo vam je bio najbolji nastup do sada i to je fantastično.“ rekao je Krešimir Dolenčić. Vladimir Kranjčević bio je jasan: „Vrlo zahtjevan aranžman, a zbor koji to može izvesti – taj može sve.“ 

Inače, prvi su nastupili IZVOR iz Zagreba skladbom „Tumbalele“, čija je dojmljiva izvedba podigla atmosferu u studiju i donijela im komplimente članova žirija Vladimira Kranjčevića i Krešimira Dolenčića.

Vladimir Kranjčević rekao je da se njihova kvaliteta vidjela još na audiciji. „Kada sam ih prvi put čuo, rekao sam da će oni sigurno biti u finalu.“; pohvalio ih je maestro. Druga skladba koju je izveo IZVOR iz Zagreba bio je hit legendarnog Johnnyja Casha "Daddy Sang Bass". Sjajno i tu uopće nema diskusije.“ komentirao je  Vladimir Kranjčević.

„Svi smo bili jednako dobri, svi smo pobjednici i ovo je prekrasno iskustvo koje bih ponovila. Sudjelovanje u ovom showu nam je puno značilo zato što smo pokazali kolika je snaga zbora koji djeluje unutar Crkve, jer smo jedini crkveni zbor koji se uspio probiti do finala.“ rekla je nakon showa  dirigentica Ivana Jelinčić.