Plod cjeloživotnog psihološkog istraživanja

U izdanju Naklade Ljevak izišla je knjiga Johna Selbyja "Obogatite sadašnji trenutak". Autor piše o istočnjačkim principima duhovnosti sa stajališta jednog zapadnjaka, o mogućoj primjeni molitve i meditacije kroz svakodnevicu: u prirodi, na poslu, putovanju…

Tijekom cjelokupne karijere, djelovanja na području psihologije i duhovnosti, John Selby nastoji doći do novih rješenja za čovjekovu pomutnju i patnje, a pritom je otkrio sada već dokazane tehnike za stjecanje mentalnog, fizičkog i emocionalnog zadovoljstva. Maksimalno usavršene dnevne vježbe koje donosi u knjizi plod su cjeloživotnog psihološkog istraživanja nastalog na temelju osobne borbe i duhovnog buđenja. Naime, knjiga je nastajala trideset godina, no za jednostavnu i djelotvornu meditaciju u svakodnevnoj praksi ne treba više od pet minuta.

Navedeno je  dvanaest jednostavnih, a ipak toliko moćnih, fraza za fokusiranje koje ujedinjuju mudrost duhovne prakse iz cijeloga svijeta s najnovijim dostignućima kognitivne znanosti potičući kreativne spoznaje i emocionalno ozdravljenje. Temeljne poruke jezgra su psiholoških i meditativnih postupaka koji će pomoći da se na najbolji način iskoristi moć sadašnjeg trenutka.

John Selby objavio je, među ostalim, i knjige "Quiet Your Mind", "Tapping the Source" i "Seven Masters, One Path". Školovao se na visokoškolskim ustanovama Princeton, UC Berkeley, Graduate Theological Union i Radix Institute, a već tri desetljeća djeluje na područjima istraživanja kognitivnih sposobnosti, liječenja i duhovnog razvoja. Živi u Kaliforniji.