Rommelova ljubavna pisma

Najtiražniji njemački dnevnik Bild objavio je dijelove romantičnih, ljubavnih pisama koje je najdraži general Adolfa Hitlera Erwin Rommel zvan Pustinjska lisica slao svojoj ljubavnici Walburgi Stemmer, s kojom je imao i kćer Gertrud.

Tako se dobro osjećam, draga, tako pun života, tako sretan, a sve zato što je i tebi stalo do mene", piše Rommel u jednom od pisama, kako prenosi Bild. Vjerojatno ću imati vremena početkom srpnja... Mogao bih doći u Weingarten na osam dana. Nježno te ljubim i pozdravljam, tvoj Erwin koji će te vječno voljeti, poručuje Rommel Walburgi.

Iako Bild nacističkog feldmaršala, proslavljenog u brojnim bitkama u sjevernoj Africi tijekom 2. svjetskog rata, svojim čitateljima prikazuje kao beznadnog romantika koji se kao mlad časnik zaljubio u 18-godišnju prodavačicu povrća i slao jos strasna pisma, stvarnost je bila pomalo drukčija.

Ako je veza Rommela i Stemmer doista postojala, jer postoje i oni koji u to sumnjaju, onda budući gospodar Afrike nije bio toliko romantičan koliko prevrtljiv. Varao je ženu kojoj je obećao brak, ali je bio daleko, s drugom, koja mu je bila pri ruci. Napravio joj je dijete, a ona se na kraju ubila kad je shvatila da joj se ne namjerava vratiti, prenosi Hina.