Objavljeni prvi izvođači na Terraneu

Na drugom izdanju glazbeno-ekološkog festivala Terraneo, koji će se održati od 7. do 9. kolovoza u Šibeniku, nastup je za sada potvrdilo 15-ak inozemnih i domaćih izvođača. To je tek četvrtina onoga što će publika moći čuti i vidjeti u glazbenom dijelu programa jer do ljeta slijedi još nekoliko najava.

Izvođači koji su potvrdili nastup na festivalu Terraneo 2012. su The XX, Friendly Fires, The Horrors, The Ting Tings, The Notwist, Digitalism, Swans, Anna Calvi, The Very Best, Future Islands, Elemental, Dječaci, Golem i Gatuzo, objavio je organizator.

Ekološki program festivala Terraneo ove godine se sastoji od tri cjeline: Eko Akcije, Eko Art i Eko Smart. Prva akcija ovogodišnjeg festivala bit će akcija čišćenja tvrđave Sv. Nikole u Šibeniku koja će se održati krajem svibnja 2012. Eko Smart program odvija se za vrijeme trajanja festivala, a posvećen je edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja festivala. Eko Art program festivala spaja umjetnost i ekologiju, a prošle godine bio je obilježen uspješnim natječajem te izložbom pod nazivom "Kap po kap".

Terraneo se održava u napuštenoj vojarni (Bribirski knezovi) nedaleko centra Šibenika. Pogodno lociran u srcu Dalmacije i s datumom održavanja početkom kolovoza, Terraneo je nadopuna turističkoj ponudi te regije, što ju čini primamljivom destinacijom tisuća mladih urbanih ljudi željnih zabave.

Prvo izdanje festivala Terraneo u kolovozu 2011. godine privuklo je u Šibenik više od 30.000 posjetitelja iz cijele Europe. Glazbeni program trajao je pet dana uz više od 120 izvođača na tri open-air pozornice i dva dj hangara. Terra, Aqua i Aero pozornice imale su čast ugostiti aktualna imena svjetske glazbene scene kao što su The National, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Mogwai i mnoge druge.