Impresivna imena jazza u Zagrebu

Sedmo izdanje Vip Zagreb Jazz Festivala počinje danas otvorenjem u Kinu SC-a. Glavna zvijezda festivala bit će američki gitarist Pat Metheny. Četverodnevni festival predstavit će impresivna glazbena imena kao što su McCoy Tyner, Lucky Peterson i Pharoah Sanders.

Manifestaciju će otvoriti McCoy Tyner Trio s Joseom Jamesom i Chrisom Potterom. Drugu večer nastupit će jazz i fusion gitarist Pat Metheny sa svojim triom. U subotu koncert će održati jedan od najcjenjenijih blues glazbenika mlađeg naraštaja, gitarist i klavijaturist Lucky Peterson. Posljednju večer festivala na pozornicu Kina SC-a stat će tenor saksofonist Pharoah Sanders i njegov kvartet.

U sklopu ovogodišnjeg festivala u predvorju Kina SC bit će postavljena izložba fotografija s posljednja dva izdanja festivala, a svoje će radove izložiti Damil Kalogjera, Davor Hrvoj, Vedran Metelko, Zoran Stajčić, Željko Jelenski i Mladen Pejković.

Zagreb Jazz Festival od 2005. u Hrvatsku je doveo niz vrhunskih jazz izvođača kao što su Archie Shepp, Wayne Shorter, Chick Corea, Bela Fleck, Joshua Redman, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Branford Marsalis i David Murray.