Glenn Close majstorski utjelovila muškarca

Objavljen je trailer za novi film američke glumice Glenn Close, dramu Albert Nobbs. Close glumi ženu koja se prerušava u muškarca ne bi li dobila posao u hotelu. 

Albert Nobbs bori se da preživi u patrijarhalnoj Irskoj 19. stoljeća, kada žene nisu bile ohrabrivane da budu samostalne. Maskirajući se u muškarca kako bi mogla raditi kao batler u ekskluzivnom hotelu u Dublinu, Albert (Close) upoznaje zgodnog slikara i traži bijeg iz lažnog života koji je živjela.

U filmu uz Close glume i Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Brendan Gleeson, Janet McTeer, Jonathan Rhys Meyers, Pauline CollinsBrenda Fricker.

Glenn Close već je pet puta bila nominirana za Oscara, no zlatni kipić još joj nije dopao u ruke. Nominacije su joj donijele glavne uloge u filmovima Opasne veze i Kobna privlačnost te sporedne uloge u filmovima Prirodno nadaren, Velika jeza i Svijet prema Garpu.

Filmski portali već predviđaju da bi se ulogom u Albertu Nobbsu napokon mogla dočepati prestižne nagrade. 

Inače, uz ovu je ulogu Glenn vezana još od 1982. kada ju je odigrala na pozornici i otada je pokušava prenijeti na film. U filmu ne sudjeluje samo kao glumica nego i kao jedan od scenarista (riječ je o adaptaciji kratke priče Georgea Moorea) te jedan od producenata.

Film redatelja Rodriga Garcije u kina stiže 27. siječnja 2012. Do tada u trailerima provjerite kako je Gleen majstorski postala muškarac.