Jadranske igre

Nedjelja 7., 14., 21., 28. kolovoza i 4. rujna 2011. na HTV-u 1 oko 21.45

Zabavni program HTV-a nedjeljom od 7. kolovoza do 4. rujna, u večernjem terminu na 1. programu nakon Velog Mista, emitirat će natjecateljske emisije Jadranskih igara 2011. Pag, Fažana, Crikvenica, Kaštel Stari i Biograd na Moru gradovi su koji će ugostiti natjecatelje četiriju polufinalnih TV emisija i velike završnice. Pobjednici će osvojiti vatrogasno vozilo.

U lipnju i srpnju odigrat će se uvodna natjecanja, a u kolovozu razigravanje do vruće završnice. Šesnaest ponajboljih ekipa, predstavnika svojih regija duž jadranske obale, odmjerit će snage i pred televizijskom publikom.

Fascinantne brojke: 37 gradova, 250 ekipa, 2000 natjecatelja, jedan pobjednik. Zanimljive, tradicionalne igre: potezanje konopa, skidanje pršuta, prenošenje kašeta, spašavanje turistice, traženje blaga, leteći vaterpolo, morska alka, utrka magaraca i jadranska bitka zahtijevaju fizičku spremnost te brzinu, spretnost i preciznost.

I dok je publici, domaćinima i gostima u poznatim hrvatskim turističkim mjestima to zabava, natjecatelji Jadranske igre doživljavaju vrlo ozbiljno do posljednjeg trenutka jer u pitanju je dostojanstvo i dokazivanje tko je bolji, brži, spretniji u obrani boja svoga kraja.

Tradicija neće biti zaboravljena, a u dugim zimskim danima prepričavat će se najzanimljiviji trenuci tko je koga pobijedio, za koliko sekundi i jesu li suci bili pravedni. Naravno, sljedeće ljeto slijedi osveta.

Tijekom Jadranskih igara promocijom tradicijskih i umjetničkih obrta te domaće radinosti bit će predstavljen i projekt Vrijedne ruke.

Komentatori i voditelji na Igrama su: Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor i Rene Bitorajac.

Jadranske igre osmislio je Miroslav Krzyk iz Adria Events Agency, koja je uz tvrtku 5/Group na čelu s Davorom Komeričkim organizator Jadranskih igara 2011. Generalni pokrovitelj je Ministarstvo turizma RH, a partneri projekta su HRT, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica. Šarene kostime za svaku je igru osmislila Jadranka Tomić. Scenografiju potpisuje Damir Gabelica, a art direkciju projekta čine iskusni Ivan Miladinov, Aljoša Paro i Denis Wohlfart.

Producentica projekta (5 Group): Mirna Bučević
Producent projekta (HTV): Dario Jakiša
Scenarist: Alen Đurica
Redatelj: Ivan Miladinov
Urednica projekta: Vedrana Međimorec
Urednici: Jasna Ceković i Tomislav Štengl
Producentica glazbene redakcije: Lidija Katarina Matančević Preradović
Urednik redakcije Glazbenoga programa: Željen Klašterka
Producentica Zabavnog programa: Julijana Filakovity
Urednica Zabavnog programa: Elizabeth Homsi

O Jadranskim igrama 2011. više na www.jadranskeigre.com.

Pravila možete pročitati ovdje.