U Gudovcu četiri sajma

U Gudovcu pokraj Bjelovara otvaraju se i do 22. svibnja traju četiri sajma: Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma (LOREK), te popratni Sajam konja i opreme za konje, Sajam sporta i rekreacije i Dani sira u gradu sira.

Prvi će se put održati SPOREK, Sajam sporta i rekreacije, na kojemu će biti predstavljeni športovi poput boćanja, borilačkih vještina, zumbe, paintballa, streličarstva. 

Na SKOK-u, sajmu konja i konjske opreme, bit će izloženo 140 konja 15 pasmina, rekao je Nidal Korabi iz Hrvatskog centra za konjogojstvo. Svojevrsna atrakcija SKOK-a će biti Festival punokrvnih arapskih konja na kojemu će predstaviti 20 grla. A prvi put u Hrvatskoj bit će provedeno licenciranje gidran pasmine.

Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma - LOREK te popratni SKOK i SPOREK, kako je najavljeno, otvorit će ministar turizma Damir Bajs.

Prvi je put i da se Dani sira u gradu sira, koje organizira Grad Bjelovar, održavaju u sklopu Bjelovarskoga sajma, a prošle godine zbog velikih novčanih izdataka nisu održani. Taj sajam će, kako je najavljeno, otvoriti ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Sporazum o kupnji i postavljanju mljekomata na tržnici u Bjelovaru potpisat će Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šočić.  Rječ je o prvom mljekomatu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te drugom u Hrvatskoj. Na Danima sira sudjeluju hrvatski i bosanskohercegovački izlagači.