Cameron uvjerljivo najviše zaradio

Redatelj, scenarist i producent James Cameron na vrhu je ljestvice koju je magazin Vanity Fair sastavio na temelju zarada ostvarenih u Hollywoodu u prošloj godini.

Procjenjuje se da je redatelj znanstvenofantastičnog hita Avatar, koji je na prethodnoj ljestvici zauzimao četvrtu poziciju, u 2010. zaradio 257 milijuna dolara, prenosi MTV. Zarada od prikazivanja Avatara na kinoblagajnama je nešto manja od dvije milijarde dolara.

Avatar je još lani proglašen najuspješnijim filmom svih vremena, ispred također Cameronova Titanica.


Glumac Johnny Depp je na drugome mjestu, zahvaljujući zaradi od 100 milijuna dolara. Samo za ulogu u filmu Alisa u zemlji čudesa dobio je 40 milijuna dolara. Za ulogu u novom filmu serijala Pirati s Kariba, koji u sjevernoamerička kina stiže u svibnju, dobio je 35 milijuna dolara, a za film Turist 20 milijuna dolara.

Na trećem mjestu, kad je riječ o vrtoglavim zaradama, je redatelj i producent Steven Spielberg, četvrto mjesto zauzima njegov kolega Christopher Nolan, a peti je glumac Leonardo DiCaprio.

Zanimljivo, najbolje plaćena žena u Hollywdu prošle godine tek je na 13. mjestu – to je zvijezda Sumraka Kristen Stewart, s malo manje od 30 milijuna dolara zarade.